Medisch e-portfolio

21 januari 2016

Parantion biedt met Scorion E-porfolio voor co-assistenten, een compleet online ontwikkel- en volgplatform voor het coschappen traject. Het E-portfolio wordt inmiddels voor bijna alle soorten medische opleidingen in Nederland gebruikt. De huisartsen in opleiding in Nederland, de AIOS werken bijvoorbeeld met het digitaal portfolio van Parantion. Maar ook de Bachelor en de masters van de geneeskunde opleidingen van het UMCG in Groningen werken digitaal. Het volledig nieuwe curriculum G2020 is daar nu geheel digitaal geïmplementeerd. Sinds ruim een jaar is ook het E-portfolio voor Tandheelkunde digitaal. Zie ook de presentatie op het NVMO congres 2014 over de succesvolle implementatie.

Door nauwe samenwerking met Isala Academie is het Scorion E-portfolio geheel ingericht volgens eisen en eigenschappen van de complexe medische opleidingen.

Zicht op voortgang

Met het E-portfolio voor co-assistenten is het mogelijk om online de ontwikkeling en progressie tijdens de verschillende stages helder in beeld te houden. De co-assistent heeft zijn eigen online portfolio waarin beoordelingsformulieren, behandelplannen en evaluaties, ingevuld en bewaard kunnen worden.

Begeleiders en beoordelaars hebben binnen het Scorion medisch E-portfolio voor co-assistenten ook een eigen omgeving. Vanuit hier hebben zij zicht op de co-assistenten en kunnen zij de co-assistenten beoordelen. Begeleiders en beoordelaars kunnen mogelijk zelf beoordelingsformulieren maken, bestaande aanpassen, maar kunnen ook met één druk op de knop beoordelingsrapportages genereren.

Zelf doen

Het medisch e-portfolio is flexibel en generiek van opzet. Dit betekent dat een organisatie of beoordelaar bijvoorbeeld eigen beoordelingsformulieren kan maken of bestaande kan aanpassen. Groepen studenten kunnen eigenhandig beheerd worden en zelfs de interface van het portfolio kan door u zelf aangepast worden. Hierdoor hoeft u niet voor iedere verandering de telefoon te pakken of een mail te sturen.

Tijd en kosten besparend

Door deze generieke opzet van het online portfolio bespaart u enorm veel tijd en kosten. Er circuleren geen duizenden papieren beoordelingsformulieren meer door de organisatie. Uw data is veilig opgeslagen en alleen voor u toegankelijk.

Comments are closed.