HBS / Saxion Connected

Beoordelen studenten een ‘maandagochtendles’ nu echt slechter? En krijgt een ‘lastige’ een mindere beoordeling? Met Just in Time les evaluaties, ziet u het direct. Studenten op Saxion evalueren de les met een paar duimbewegingen op hun Smartphone. Les evaluatie via de App!

12 november 2014

Beoordelen studenten een ‘maandagochtendles’ nu echt slechter? En krijgt een ‘lastige’ een mindere beoordeling? Met Just in Time les evaluaties, ziet u het direct. Niet meer een lange vragenlijst aan het einde van het schooljaar, die nooit macbook-air-lesevaluatie-webeen heel helder beeld gaven, en er vooral voor zorgden dat studenten ‘enquêtemoe’ werden. U wilt snelle en accurate input van uw studenten, het liefst direct na de les. Hoe beoordelen ze de stof? Wat vinden ze van de faciliteiten? En hoe deed de docent het? Een paar simpele vragen die zorgen voor goede feedback. Hoe? Met een paar ‘duimbewegingen’ op de smartphone!

De student krijgt ‘random’ 3 of 4 vraagjes uit een veel grotere set vragen. Maar hoe vraag je dan toch alles wat je wilt weten? Door vragen te randomiseren! Hierdoor ontvangen verschillende studenten verschillende vragen.  Het resultaat? De respons is vele malen hoger, dan tijdens de ‘papieren evaluaties’!

lesevaluatieiphone-webHet moment van vragen stellen bepaalt u zelf. Wilt u na iedere les dat studenten 3 korte vragen beantwoorden? Aan het einde van de dag? Of toch aan het einde van een kwartaal? Ieder moment en iedere frequentie is mogelijk! Door een slimme koppeling met het roosterstysteem van uw school weet de App, welke student, wanneer, in welke les zit.

Nadat de student op zijn of haar smartphone een notificatie heeft gekregen en de vragen heeft beantwoord. Ziet u de data real-time binnenkomen op uw eigen online dashboard. Met de datamanager ziet u hoe ieder item scoort, en met de Design studio creëert u desgewenst een rapportje in eigen huisstijl.

Uit de eerste pilots bij de Hospitalty & Bussines School (HBS) binnen Saxion blijkt dat Just in Time Les evaluatie ook de perfect aanleiding voor dialoog tussen docent en student. De opleiding kan ‘kortcyclisch’ bijsturen tijdens het curriculum, en de student ziet dat er ook echt wat gedaan wordt met zijn of haar input. Na een succesvolle start bij  (HBS) wordt les evaluatie via de App nu ook breder gebruikt!

Comments are closed.